HOME » INFORMATIE » TOPICS & FAQ » Soa's: wees slim en geïnformeerd.

Soa's: wees slim en geïnformeerd.

Gepubliceerd op 6 januari 2021 om 12:17

Je hebt drie soorten mensen die een parenclub bezoeken. De ‘party people’, de ‘swingers’ en de ‘beginners’.

Soa's wees slim en geïnformeerd. The Climax

Er komen meer soa’s voor bij swingers dan bij party people en koppels die niet swingen of volledig monogaam blijven. Dat komt natuurlijk omdat swingers vaak meer verschillende sekscontacten hebben. Enkelingen doen wel eens aan onveilige, onbeschermde seks.

De meest voorkomende soa’s in het swingersmilieu zijn chlamydia, genitale wratten en gonorroe.

Daarom raden wij ook iedereen aan om altijd een condoom te gebruiken en laat je minstens 2 x per jaar testen. Heb je een soa, breng dan ook even je swingerpartners hiervan op de hoogte. Zo kunnen ook zij zich laten onderzoeken en behandelen. En zo voorkomen dat de soa zich verder verspreidt.

Ook bij ons in de club vind je overal gratis condooms. Achteraf even een douche nemen kan ook zeker geen kwaad maar sluit niets uit natuurlijk. Gebruik steeds propere handdoeken en vraag eventueel naar propere lakens.

Hoe je swingt en met wie je swingt bepaal jij natuurlijk helemaal zelf, maar probeer het steeds op een zo veilig mogelijke manier te doen!!

Laat je hierdoor in ieder geval niet afschrikken om naar een parenclub te gaan. Van naar een club te gaan krijg je geen soa’s. Wel van onveilige seks te hebben.

Wil jij je laten testen dan geven we je graag mee waar het kan:

* België: In Vlaanderen zijn er 2 testcentra waar je je anoniem of gratis kan laten testen: het Elisa-centrum in Brussel: https://www.stpierre-bru.be/.../elisa.../in-het-kort-331 en  het Helpcenter in Antwerpen: http://www.itg.be/n/helpcenter

* Nederland: https://www.soaaids.nl/.../de-soa.../waar-testen-vaccineren

Ongetwijfeld zijn er nog andere instellingen waar je terecht kan. Of bij je huisdokter kan je dit ook steeds laten doen al is het dan niet gratis. Heb je hierover nog meer vragen? Dan mag je ons altijd contacteren.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.