HOME » INFORMATIE » TOPICS & FAQ » Swingers, wat is dat nu juist?

Swingers, wat is dat nu juist?

Gepubliceerd op 10 januari 2021 om 21:33

In de jaren 50 was er al sprake van swingers, vooral in de Verenigde Staten dan. Swingers zijn stellen, gehuwd of samenwonend, die de spanning in hun seksleven willen verhogen.

Swingers, wat is dat nu juist? The Climax

In de jaren 70 was het een geaccepteerd fenomeen om aan partnerruil te doen. Swingen is het vervolg hierop.

Swingen is het ontdekken van nieuwe erotische fantasieën die je kan delen op verschillende manieren bv. door een trio of partner(ruil), het hebben van een erotisch avontuur waarbij alle partners op de hoogte zijn. Het gaat vooral om heterokoppels die andere heterokoppels willen ontmoeten voor een éénmalige of meerdere malen seksuele ervaring te beleven. Het is niet hetzelfde als vreemdgaan omdat je in dit geval seks hebt met het medeweten van je partner. Wel belangrijk hier is om duidelijke afspraken te maken hoe ver je al dan niet wil gaan. Dit kan gaan van enkel flirten of strelen (soft) tot volledige seks (full) met verschillende partners.

Swingers zijn mensen zoals jij en ik en bevinden zich onder alle lagen van de bevolking en van alle leeftijden (toegang in de club bij ons min vanaf 18+). Meestal hebben ze een geweldige en liefdevolle relatie met hun partner maar één met een open visie (openminded).
Swingers ontmoeten elkaar meestal in een parenclub of thuis (privédates).

Er zijn verschillende vormen van swingen.

* Softswinging:
Koppels hebben alleen seks met hun eigen partner maar bevinden zich wel in dezelfde ruimte met een ander koppel(s). Soms is er wel sprake van strelingen of oraal contact met het andere koppel. Vaak gaan de dames hierbij wel op ontdekking onder elkaar (biseksualiteit).

* Open swinging:
Seks met een andere partner in dezelfde ruimte. Wanneer dit gebeurt met meer dan 2 koppels spreekt men van een orgie. Uit onderzoek blijkt dat de meeste swingers dit de meest bevredigende vorm van swingen vinden.

* Gesloten swinging:
Hierbij heeft men seks met een andere partner maar in een aparte ruimte.

Natuurlijk zijn er ook regels binnen het swingen!
Hou rekening met de wensen van je partner, deze bespreek je best vooraf. Heb respect voor elkaar en iedere persoon die mee swingt.

Hygiëne! Was je proper en liefst geschoren al zien we bij dit laatste tegenwoordig anders. Dat moet ieder voor zich uitmaken, maar hygiënischer is toch nog steeds geschoren. Alleen al voor de geur.

Safe seks! Voor je eigen veiligheid maar ook voor die van de anderen. Laat je niet gek maken of je overhalen om het zonder condoom te doen.

Nadelen van het swingen:
Er kunnen onverwachtse gevoelens van jaloezie opkomen bij één van de partners, er kan verliefdheid ontstaan naar diegene waarmee geswingd wordt en het krijgen van een soa ligt op de loer bij onveilig vrijen.

Er kunnen dus wel wat ingewikkelde situaties ontstaan, vooral als de afspraken niet duidelijk zijn en de grenzen niet duidelijk gesteld zijn. Belangrijk is dat elke partner erachter staat en niet meedoet omdat zijn/haar partner het zo graag wil. Rationeel kan je het willen maar daarom lukt het nog niet emotioneel.

Maar moet je nu swinger zijn om naar een parenclub te mogen komen?
Koppels die pas starten en op zoek gaan naar net dat ietsje meer spanning in hun relatie of seksleven noemen zichzelf niet een swinger. Je hoeft ook helemaal geen swinger te zijn om naar een parenclub te gaan.

Een parenclub is een plaats waar je op zoek kan en mag gaan naar die ene opwinding die je net nodig hebt om terug wat meer pit in je seksleven te brengen. Hoever je samen wilt gaan moet je onderling goed bespreken met de nodige afspraken en grenzen.

Dus wil je geen swinger zijn maar toch je seksleven wat meer pit geven? Aarzel dan niet en kom eens op ontdekking zodra we de deuren weer mogen openen. The Climax is een laagdrempelige openminded club met party people en swingers onder één dak. Ieder zijn ding met respect voor elkaar. Dus kom zeker eens langs en ontdek een andere manier van het 'nieuwe' uitgaan.

Ben je nieuwsgierig geworden maar heb je toch nog drempelvrees en wil je meer weten? Stel je vragen dan via email: info@theclimax.be.

Wij kijken er naar uit om jou zeker eens te verwelkomen in de toekomst!

Groetjes,

Het Climax team

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.